Stjernetæppe

Stjernetæppe

 

Jeg har længe haft lyst til at lave dette tæppe i garn med lange farveskift. Endelig dukkede det op, Whirl fra Scheepjes.

Jeg har fået lov til at oversætte opskriften til dansk og samtidig linke til den originae opskrift der er tilgængelig på Ravelry.

Original titel: Rainbow Ripple Baby Blanket
Designer: Celeste Young
http://www.ravelry.com/patterns/library/rainbow-ripple-baby-blanket

Forkortelser:
M: maske
Km: kædemaske
Lm: luftmaske
Stgm: stangmaske
Lille spids: 1 stgm, 2 lm, 1 stgm
Stor spids: 2 stgm, 2 lm, 2 stgm

Noter:
Start hver omg. med 2 lm (erstatter den første stgm)
Hver omgang afsluttes med en km i den øverste lm

1. 4 lm, saml med 1 km til en ring

2. Hækl 2 lm og 11 stgm i ringen (12)

3. 2 lm, 1 stgm i samme m, 2 stgm i hver m (24)

4. 2 lm, * spring næste m over, lille spids i næste m*, gentag fra * til *, slut af med en stgm i samme m som de 2 lm, 2 lm, 1 km

5. 1 km i 2 lm mellemrummet, i mellemrummet hækles 2 lm, 1 stgm, 2 lm, 2 stgm, * stor spids i næste lm mellemrum*, gentag fra * til *, 1 km

6. 1 km i næste m, 2 lm, *stor spids i mellemrummet, 1 stgm i næste m, spring 2 m over, 1 stgm i næste m*, gentag fra * til *, 1 km

7. 1 km i næste m, 2 lm, 1 stgm i næste m, *stor spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 2 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 2 m*, gentrag fra * til*, slut af med at springe 2 m over, 1 km

8. 1 km i næste m, 2 lm, 1 stgm i hver af de næste 2 m, *lille spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 3 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 3 m*, gentag fra * til *, slut af med at springe 2 m over, 1 km

9. 1 km i næste m, 2 lm, 1 stgm i hver af de næste 2 m, *stor spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 3 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 3 m*, gentag fra * til *, slut af med at springe 2 m over, 1 km

10. 1 km i næste m, 2 lm, 1 stgm i hver af de næste 3 m, *stor spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 4 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 4 m* gentag fra * til *, slut af med at springe 2 m over, 1 km

11. 1 km i næste m, 2 lm, 1 stgm i hver af de næste 4 m, * lille spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 5 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 5 m*, gentag fra * til *, slut af med at springe 2 m over, 1 km

12. 1 km i næste m, 2 lm, 1 stgm i hver af de næste 4 m, *stor spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 5 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 5 m*, gentag fra * til *, slut af med at springe 2 m over, 1 km

13. 1 km i næste m, 2 lm, 1 stgm i hver af de næste 5 m, * stor spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 6 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 6 m* gentag fra * til *, slut af med at springe 2 m over, 1 km

14. 1 km i næste m, 1 lm, 1 stgm i hver af de næste 6 m, *lille spids i mellemrummet, 1 stgm i hver af de næste 7 m, spring 2 m over, 1 stgm i hver af de næste 7 m*, gentag fra * til *, slut af med at springe 2 m over, 1 km

Forsæt med at hækle 2 omg med stor spids og 1 omg med lille spids. Slut af med 1 omg med stor spids.

Luk af og hæft

 

…og jeg kan slet ikke stoppe igen…

De 2 bagerste, Green Tea Tipple, skal lavest til et stort tæppe.

Skriv et svar